Het 10 stappen plan van Vekam Houtbouw!

 

Graag staan wij u te woord met onze kennis en adviezen voor het realiseren van uw houten (bij)gebouw. Om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken is hieronder een stappenplan gemaakt om u te begeleiden.

 

Stap 1. Initiatief

Na een bezoek aan ons showterrein of benadering via email, telefoon of via onze website worden uw wensen bekeken en waar nodig wordt advies gegeven. 

Om u goed te kunnen helpen is vragen wij om het volgende;

- Wat zijn uw wensen;
- Heeft ook voorbeelden/referentie foto’s van uw wensen of u refereert naar een model van onze website;
- Schets (paar ruwe lijnen) met gewenste oppervlakte, positie ramen/deuren etc.;
- Foto huidige situatie 

Wanneer u de wensen/uitvoering nog niet duidelijk heeft is dat natuurlijk ook geen probleem. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden door te nemen.

Stap 2. Offerte

Nadat uw aanvraag is bekeken en gecheckt op haalbaarheid gaan wij gelijk aan de slag met het opstellen van een offerte. Deze offerte is vrijblijvend maar geeft al een duidelijke indicatie van de prijs. Aan de hand van deze offerte gaan wij graag verder in gesprek!

 

Stap 3. Vervolg

Aan de hand van de eerste offerte wordt er vaak nog een vervolgafspraak gemaakt om de offerte door te spreken. Zodra we de alles hebben doorgesproken en alle wensen helder zijn kunnen we beginnen met het ontwerp. Eventuele wijzigingen uit het overleg worden gelijk meegenomen in een aangepaste offerte. 

Stap 4. Vergunning

U bent als opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor eventuele vergunningen. Hierin begeleiden wij u graag en levert Vekam de tekeningen, eventuele berekeningen worden extern uitgevoerd en zijn tegen meerpijs leverbaar. 

Stap 5. Opdracht

Wanneer alles naar tevredenheid is wordt de offerte vertaald in een tekening samen met orderbevestiging.  Hierin staan alle gemaakte afspraken nog eens helder beschreven. Daarnaast wordt er een planning gemaakt wanneer er begonnen wordt met de werkzaamheden en wanneer de verwachte opleverdatum is.

Stap 6. Productie

Nadat wij de opdrachtbevestiging hebben ontvangen en een eventuele vergunning is verleend, beginnen wij met de werkvoorbereiding en fabricage. In onze werkplaats worden alle elementen geprefabriceerd en tot in de puntjes gecontroleerd zodat deze door onze vakmensen kan worden gemonteerd.  

Stap 7. Levering

Het geheel wordt voor transport gereedgemaakt en wordt volgens afspraak geleverd of door onze montageploeg gemonteerd. Tijdens de opbouw gaan we slagvaardig maar zeer zorgvuldig te werk. Nadat de juiste fundering is gelegd, wordt met de bouw begonnen. De geprefabriceerde houten gevelelementen, de dakconstructie, de dakbedekking en deuren worden als een puzzel in elkaar gezet. De oplevering kan afhankelijk van de afmetingen al binnen 1 dag of enkele dagen plaats vinden.

Stap 8. Oplevering

Zodra het bouwwerk is afgeleverd of gemonteerd vindt de oplevering plaats. Hierin wordt vastgesteld of het werk conform opdrachtbevestiging en naar wens is uitgevoerd en wordt de opleveringsverklaring ondertekend. Mochten er nog bijzonderheden zijn dan kunt u dit op deze verklaring aangeven.

Stap 9. Betaling

De betaling vind plaats zoals overeengekomen in de order bevestiging. Afhankelijk van de grootte van het project kan dit via een betaling in termijnen of betaling in 1 termijn achteraf. 

Stap 10. Nazorg

Mochten er ondanks onze goede zorg bijzonderheden zijn, dan worden deze zo snel mogelijk en in goed overleg met u, door ons opgelost. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Initiatief

offerte Vekam Houtbouw

Productie Vekam Houtbouw

montage Vekam Houtbouw

oplevering Vekam Houtbouw