WaxedWood color

Waarom WaxedWood?

Het liefst wilt u een houten product gebruiken maar u wilt geen onderhoud hieraan plegen. Dan is WaxedWood het ideale product voor u!

 

Wat is WaxedWood?

In tegenstelling tot 'normale' impregneermethoden (dompelen) wordt WaxedWood onder druk en vacuüm verduurzaamd. Hierbij wordt tegelijk met het impregneren een emulsie van verschillende wassoorten diep in het hout aangebracht. Hierdoor ontstaat een waterwerend product en geeft het binnendringen van vocht geen kans! Gevolg hiervan is dat een product ontstaat wat weinig tot niet meer zwelt en krimpt waardoor scheurvorming tot een minimum blijft beperkt.

De combinatie van impregneer en de emulsie van wassoorten zorgt voor een geheel onderhoudsvrij product. Het hout vergrijsd van nature waarbij geschaafde oppervlakken sneller en gelijkmatiger vergrijzen dan ruwe.

 

Duurzaam bouwen: DuboKeur

Bouwen met WaxedWood is duurzaam bouwen. De grondstof is vuren-, grenen-, of larikshout uit duurzaam beheerde bossen. WaxedWood kan naar wens geleverd worden met het PEFC- of FSC-keurmerk. Daarmee is WaxedWood een belangrijke vernieuwbare grondstof. WaxedWood heeft het certificaat DuboKeur verkregen. Dit certificaat geeft uitstekende mogelijkheden voor duurzaam inkopen en duurzaam bouwen. 

 

Levensduur

WaxedWood bewijst dat mooi en duurzaam uitstekend samengaan. Om te beginnen vraagt dit materiaal nagenoeg geen onderhoud. De waterwerende werking bewijst jaar in jaar uit zijn kwaliteiten. De kwaliteit van WaxedWood komt met name tot uitdrukking in de levensduur. 

 

WaxedWood color

Met een coating wordt hout voorzien van een beschermende laag in een gewenste kleur. Het eindresultaat van de kleur wordt beïnvloed door een aantal factoren, zoals de houtsoort, de kleur van de ondergrond en de structuur van het hout. Ook het aantal lagen en de aangebrachte hoeveelheden bepalen de uiteindelijke kleur en glansgraad. 

 

Profielen

 Channelsiding  Rabat
Channelsiding   Rabat
Zweeds rabat Rhombus
Zweeds rabat Rhombus