Gevelbekleding

De keuze voor de afwerking van uw buitenwand is misschien wel de meest belangrijke keuze voor uw schuur berging of garage. Het bepaalt immers in grote mate de levensduur. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden van gevelbekledingen. 

WaxedWood

Het liefst wilt u een houten product gebruiken maar u wilt geen onderhoud hieraan plegen. Dan is WaxedWood® het ideale product voor u!

WaxedWood Bruin

Een alternatief voor WaxedWood. Het hout heeft direct een exclusieve bruine kleur die past bij de duurdere (hard)houtsoorten.

WaxedWood color

WaxedWood color bied de eigenschappen van WaxedWood met de uitstraling die u zelf wenst! Het hout wordt voorzien van een coating in de gewenste kleur.

Geïmpregneerd Vuren

Geïmpregneerd Vuren is de goedkoopste gevelbekleding. Het hout wordt verduurzaamd door het onder vacuüm-druk te impregneren. Deze behandeling zorgt voor een basis bescherming van het hout. U dient het product altijd zelf nog te voorzien van een beschermlaag in de vorm van een olie of beits. Wij adviseren om dit na te behandelen met Restol of Woca.

Lariks / Douglas

Lariks / Douglas is uitstekend geschikt om onbehandeld buiten te gebruiken, de houtsoorten zijn van nature voldoende beschermd tegen houtaantasting. Lariks /Douglas harde en duurzame naaldhout soort welke van nature rijk is aan hars wat naar loop van tijd uithardt. Hierdoor ontstaat een houtsoort die onbehandeld garant staat voor een lange levensduur.

Red Cedar

Western red cedar is duurzaam, licht van gewicht, stevig, veerkrachtig en zeer goed bestand tegen aantasting en verwering. De langzaam groeiende woudreuzen leveren hout van een unieke kleur, structuur en duurzaamheid.