Fundering

Een goede fundering is de basis voor een duurzaam (bij)gebouw. De keuze van de fundering hangt af van uw wensen, budget en ondergrond. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

 

Betonvloer met vorstrand en metselwerk. 

Dit type fundering bestaat uit een gewapende betonnen vorstrand van 60cm met een 10 cm. dikke gewapende betonvloer. De vloer kan naar wens worden gevlinderd voor een glad eindresultaat. Bovenop de vloer wordt de borstwering gemetseld, hierbij is er een ruime keuze uit verschillende soorten metselstenen. Ook bestaat de mogelijkheid om de betonvloer te voorzien van isolatie.

 

Vekam Houbouw | vorstrand fundering

 

Hardhouten ringbalk bevestigd aan palen.

Deze traditionele fundering voor veel houten garages en bergingen bestaat uit een Azobé ringbalk bevestigd aan azobé palen die in de grond zijn geheid. Azobé is een bijzonder harde houtsoort van Duurzaamheidsklasse: I. (>25 jaar) en wordt bijvoorbeeld toegepast in zware constructies als sluisdeuren, aanmeerpalen en bruggen.

 

Vekam Houtbouw | Hardhouten fundering

 

Betonvloer

De hardhouten fundering is te combineren met een 10cm dikke gewapende betonvloer. De randbalk wordt hierbij gebruikt als bekisting. De betonvloer kan worden voorzien van isolatie en naar wens worden gevlinderd voor een glad eindresultaat.

 

Houten vloer

Ook is de hardhouten ringbalk te combineren met een houten vloer. De vloer bestaat uit een hardhouten balklaag waar naar wens isolatie in kan worden aangebracht. De vloer wordt afgewerkt met vuren vellingdelen.