Materialen

Wij werken uistluitend met eersteklas materialen, voor u samengesteld bij gerenomeerde leveranciers. Elk prefab onderdeel wordt zorgvuldig geproduceerd in onze eigen fabriek. Tijdens het gehele bouwproces wordt kwaliteit nagestreefd, zodat er een product ontstaat om trots op te zijn!

Hier vindt u een overzicht van de door ons gebruikte materialen. Mocht u zelf een idee of voorstel hebben over een materiaal dan is dit altijd bespreekbaar.

Fundering

Een goede fundering is de basis voor een duurzaam (bij)gebouw. De keuze van de fundering hangt af van uw wensen, budget en ondergrond. Veel houten tuinhuizen, houten schuren en houten garages worden geplaatst op een hardhouten ringbalk. Als alternatief kan ook worden gekozen voor een gewapende betonvloer met vorstrand.

Gebinten

Onze producten zijn uit te voeren met robuuste eiken of Lariks gebinten. Deze kunnen traditioneel of met pen-en-gat verbinding worden geproduceerd.

Gevelbekleding

De keuze van de gevelbekleding bepaalt in sterke mate de uitstraling en duurzaamheid van het gebouw. Wij werken voornamelijk met zeer duurzame materialen zoals WaxedWood, Red Cedar en Dumowood. Deze kunnen materialen kunnen zowel onbehandeld worden toegepast als naar wens op kleur gespoten.

Dakbedekking

Ook de dakbedekking is sterk van invloed op de uitstraling en duurzaamheid van uw bouwwerk. Voor zadeldaken en schilddaken kunt u kiezen voor een goedkope variant als golfplaten of duurzamere oplossingen als dakpannen, dakpanprofielplaten of felsplaten. Platte daken worden door ons standaard uitgevoerd met EPDM dakbedekking.

Kozijnen

De raam- en deurkozijnen van Vekam Houtbouw zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in houten schuren, garages en tuinhuizen. Dankzij het slimme kozijnprofiel zijn de kozijnen eenvoudig in uw houten schuur, garage of ander bijgebouw te plaatsen. De raam en deur kozijnen zijn leverbaar in Meranti of Vuren, waarbij er keuze is uit een basis, comfort of een luxe uitvoering.

Garagedeuren

Wij leveren houten garagedeuren, sectionaaldeuren en stalen kanteldeuren. De deuren kunnen in vele uitvoeringen en maatvoeringen worden geleverd.

Goten

De keuze van het type goot bepaalt mede de uitstraling van uw tuinhuis, schuur of garage. Vekam beschikt daarom over verschillende type goten.

Beitsen en olie

Voor een lange levensduur van uw houten garage, schuur of tuinhuis is goed onderhoud erg belangrijk. Vekam heeft een uitgebreid programma aan beitsen en oliën in verschillende kleuren.