0512 36 32 97

WaxedWood®

Waarom WaxedWood®?

Het liefst wilt u een houten product gebruiken maar u wilt geen onderhoud hieraan plegen. Dan is WaxedWood® het ideale product voor u!

Wat is WaxedWood®?

In tegenstelling tot 'normale' impregneermethoden (dompelen) wordt WaxedWood® onder druk en vacuüm verduurzaamd. Hierbij wordt tegelijk met het impregneren een emulsie van verschillende wassoorten diep in het hout aangebracht. Hierdoor ontstaat een waterwerend product en geeft het binnendringen van vocht geen kans! Gevolg hiervan is dat een product ontstaat wat weinig tot niet meer zwelt en krimpt waardoor scheurvorming tot een minimum blijft beperkt.

De combinatie van impregneer en de emulsie van wassoorten zorgt voor een geheel onderhoudsvrij product. Het hout vergrijsd van nature waarbij geschaafde oppervlakken sneller en gelijkmatiger vergrijzen dan ruwe.

Duurzaam bouwen: DuboKeur

Bouwen met WaxedWood® is duurzaam bouwen. De grondstof is vuren-, grenen-, of larikshout uit duurzaam beheerde bossen. WaxedWood® kan naar wens geleverd worden met het PEFC- of FSC-keurmerk. Daarmee is WaxedWood® een belangrijke vernieuwbare grondstof. WaxedWood® heeft het certificaat DuboKeur verkregen. Dit certificaat geeft uitstekende mogelijkheden voor duurzaam inkopen en duurzaam bouwen. 

15 jaar projectgarantie

WaxedWood® bewijst dat mooi en duurzaam uitstekend samengaan. Om te beginnen vraagt dit materiaal geen onderhoud. De waterwerende werking bewijst jaar in jaar uit zijn kwaliteiten. De kwaliteit van WaxedWood komt met name tot uitdrukking in de levensduur. WaxedWood® wordt in een mooie bronsgroene natureltint geleverd, het hout vergrijsd door de jaren heen. Wilt u de tint opfrissen dan is het hout te behandelen met Restol houtolie. Er wordt een fabrieksgarantie verleend van 15 jaar tegen houtaantasting. Dit is ondergebracht bij de SGVH, een onafhankelijke garantiestichting.

WaxedWood® color-program

Wilt u het hout uit esthetisch oogpunt toch behandelen dan is dit natuurlijk mogelijk. Afhankelijk van de benodigde hoeveelheid hout is het mogelijk om het hout in kleur te leveren met het WaxedWood® color-programma.

WaxedWood® color program